In zodia mea nu s-au aliniat planetele

Ultimele doua saptamani nu au fost ale mele, asa de aiurea si anapoda si strambe s-au prezentat la raport! Habar nu am ce e cu Uranus sau cu Perseidele, dar ceva, ceva s-a intamplat si in zodia mea nu s-a aliniat nimic saptamanile astea.

Am racit. De fapt el a racit intai. Si l-a tinut doua saptamani. Groaznice. Apoi, cand musteam de fericire ca de mine nu se agata nimic, am cazut. Si in fiecare zi, raceala mea e altfel: azi sunt muci, maine e o tuse din plamani, poimaine e stranut, raspoimaine e raguseala. Si pentru toate astea, in fiecare zi, dimineata, sunt la Farmacie: astazi ce-mi mai dati sa iau? Am adunat o punga serioasa de siropuri. Deja ma joc subtil cu farmacista: nu-l vreau pe ala, ntzzzz, altul dati-mi, alt gust, altceva, ieri am avut cu menta si nu mi-a placut, ah, din plante, nu multumesc, dar sunt alergica. Tot ce am luat a dus la o stare de somnolenta acuta, ma si imaginez cum voi izbi tastatura cu fruntea iar colegii vor rade din toti rarunchii. Mi-ar lua luni de zile sa “spal” rasul lor din urechile mele.

O durere de stomac s-a instalat si ea, cuminte, de la aceleasi siropuri si medicatii probabil. Pe aia o iau ca atare si o tratez separat.

Olaf stranuta, tuseste si ii curg mucii. De ieri. Normal ca atunci cand ai ceva sa imparti cu toata lumea, nu? Ca doar asa am fost invatati. Drept urmare noi, in familie, impartim! Mai putin ricotta, pe aia nu o impart cu nimeni. Sunt copil unic, deci ar trebui sa ma intelegi.

Inainte de toate astea, nestiind ca voi avea propria mea viroza/raceala/gripa, am inceput vizitele la stomatolog! Eu, sincer, nu m-as fi dus nici in o mie de ani, dar Doamna e mamica unui coleg de-al lui Olaf, si uite asa rusine ce mi-ar fi aparut in obraji daca chiuleam de la propriile programari… Oricum: stomato + raceala = love si nu prea.

Si ce poate fi mai misto ca zzzzzzzzzzzzzzzzz….stii la ce ma refer, nu? Mai bine sap tunel pentru metrorex cu mana decat sa aud zzzzzzzzz-itul ala si sa simt atingerea nervului pret de o clipa, doua. Ideea e ca dintele la care se lucreaza cu drag acum nu e cel care, bineinteles, a inceput sa ma deranjeze. Ba chiar ii e opus, asta asa, ca sa nu pot molfai decat mamaliga in dintii din fata.

Peeeeste toate astea, acum o duminica, doua, am vrut sa imi dau oasele jos din pat, dimineata, pentru a le trimite dupa cafeaua din bucatarie. Dar, ce sa vezi, nu s-au miscat. Deloc. Le-am mai ordonat o data. Degeaba. Scurtand povestea, am ajuns la medic si de la medic am ajuns la fizioterapie, kinetoterapie si masaj. Nu ar fi nimic rau sau anapoda daca nu ar fi IN FIECARE ZI A SAPTAMANII cate aproape trei ore!!! Cel putin saptamana asta. Fizio presupune magenti si curenti care actioneaza doar daca legi sedintele una de cealalta, de aici si programul extrem de incarcat.

Astfel incat, intre doua intinderi pe saltea, un magnet, un stranut si un muc apos, se intercaleaza si un parasinus, un sirop, o lucrare la dinti, un cos plin cu rufe ce trebuie sapalate in cel mai scurt timp, o salata si un suc de portocale proaspat stoarse.

Plus un concediu pe care nu am reusit sa il gandesc prea bine, desi se va intampla in doua zile. Nu stiu ce am aruncat in geanta, nu stiu daca mi-am pus si ceva de incaltat sau daca mi-am luat cremele, nu am mai verificat starea vremii la locul faptei….plec asa…ca si cand as traversa strada ca sa imi iau un pachet de tigari.

F*ck, nici tigari nu am luat pentru drum…

Tot e bine ca m-au lasat durerile de cap si raguseala…

Si, vorba unei colege: cum o chema pe duduia aia care a decis ca femeile sa aiba drepturi egale cu barbatii?! De ce sunt la serviciu azi si nu acasa lucrand la un goblen, frecand la o rufa sau impletind gogosele?

Leave a Reply