Cantonament in Regatul Unit

Uhuuuu, ce taaaareeeee, ne balanganim! (Un vant teribil face ca aterizarea sa fie “problematica”. Mie imi ingheata inima. Mi se deruleaza in fata ochilor toate documentarele Air Disasters de pe Discovery)

Following Bansky
Following Banksy @ Bristol

Au, au, ai grija pe stanga! Baaaaai, era sa il lovesti p’asta, ce $%^&*?! “At the fork, bear right!” A-ha-ha-ha, adica “La furculita, urs dreapta!” A-ha-ha-ha, si-am ras toti in cor. Bai, e sens giratoriu, ce dracu’ facem aici? Ia-te dupa ala! Pai si ala daca se duce la ma-sa acasa? Mergem si noi, numa’ sa scapam de rondu’ asta!

Uaaaaaa, ce frumos e, tati, aici la noi! FETELOOOOOOOOOR, veniti sa vedeti ceva! (Dup-dup-dup-dup pe scarile din lemn. Poooc. A cazut unul din ei. Plans. Liniste. Dup-dup-dup-dup. Sunt ok.)

Maaamaaa, ce mistooooo! TAAAATIIII, da’ io unde dorm??? Tu ai sa dormi in ala al treilea de la perete. Da’ de ce doar fetele dorm una peste alta? (Una peste alta = paturi suprapuse. Plans.)

Hai, te duci tu sau ma duc eu? Ar trebui sa tragem la paie.

Mami, UITE O OAIE! Taaaatiiii, OOOIIIII! Pai si n-ati mai vazut oi in viata voastra sau cum? De ce ne miram asa?

Cat mai avem? Cate ore facem cu masina? Sase! (Minciuna sinistra de adult odios.) CAAAAT? Daca stati cuminti, timpul de miscoreaza, o sa vedeti. (Mouahahaaa!)

Eu daca mai fac rost de o lira imi iau jocul ala de pe internet! Tati, imi dai o lira?

Cat mai e? Mai avem mult?

Mi-e foame! Si mie! Si mie! La toti ne e foame, stati putin sa ajungem undeva. Dar unde suntem? Ia gandeste putin: eu am mai fost pe aici? Am de unde sa stiu? Nu! Pai, vezi?! Da, dar unde suntem? (Sah mat. Nu mai raspunde, se joaca cu mintea ta, asta fac. Ok, nu mai zic nimic) Unde suntem? Unde suntem? Cat mai avem?

Ma doare burtica! De ce plangi? Ca ma doare burtica. De la ce? (Hal de intrebare tampita a adultului) Nu stiu. (Normal ca nu stie!) Ia-o in brate un pic. VREAU SI EEEEU! Pe tine ce te doare? Nimic. Atunci mergi pe picioarele tale. Ma doare burtica si pe mine! Nu te doare nimic, mergi! Pe mine nu ma ia nimeni niciodata in brate, numai pe ea o iei in brate! (Mormait ca de urs si picioare tarsaite.) Mergi cum trebuie, nu mai tarsai cizmele alea.

Mi-e cald! Pune fesul ca e frig. Da’ copilul ala nu are nimic pe cap. Copilul ala e din alta lume. Tu esti din alta: pune fesul!

Uite Bigbenu’, tati! Ala nu e Big Ben! Ba da!!!! Bine, e Big Ben. (Rasete) De ce ii minti, mah? Pai te toaca asa pana zici ca el. Si in Londra ce ii mai zici? Vedem acolo.

(Londra) Uite, asta e Big Benu’! Pai eu l-am mai vazut! (Pfffff, rasete.)

Nimeni nu stie cum au adus pietrele astea aici si cum le-au asezat asa. Nu aveau ajutoarele din ziua de azi. Eee, ce mare lucru, eu stiu! Ia zi, mah, tu, daca stii! Cu dinozauri, simplu! Bine, cu dinozauri.

Cat mai avem? Cand ajungem? Daca mai aud o data intrebarile astea va dau jos din masina si mergeti pe langa ea. (Liniste. A functionat.) Mai e mult? (A functionat pe d*acu!)

Maaaaamiiiii, AM VAZUT UN IEPURE! VIU! Da, mai, un iepure, dar ati mai vazut iepuri. Dar nu asa, trecand strada. Da, ai dreptate. Uite si cai, na, daca tot ne uitam dupa animale. Nu ne intereseaza! UITE ALT IEPURE! Asta e mort! Asta nu e iepure, e bursuc. Ba nu, e iepure! E iepure, da.

Mai imi trebuie decat o lira sa imi iau jocul ala de pe internet! Imi mai trebuie DOAR o lira, DOAR da? Da, cu o lira mi-as lua jocul ala de pe internet. Cand imi dai o lira? Cand o sa fii cuminte.

Unde fugiti asa? Stati potoliti ca se uita lumea la noi. Taaaaatiii, pot sa ma duc acolo? (De la “pot sa” deja plecase catre “acolo”. Zbaaaang, cazatura.) Ce ti-am zis eu tie? (Iubesc replica asta!) Ce ti-am zis eu tie? Acum mergi asa, uda si murdara toata.

Vrem ciocolata! Luam gogosi imediat. FETELOOOOOR, TATI NE IA GOGOOOOSI! Bai, iei cutia aia mare? Pai cine mananca atat? Mmmmm, ce bune au fost, ne mai iei?

Eu vreau sa fac primul baie. Va numar, cine cade 23 e primul. Cade la Buttercup. Goofy incepe sa planga. Eu niciodata nu pot sa fiu primul, numai ea e prima, eu de ce nu pot sa fiu primul?! Bine, tu esti al doilea, asa iesise la numaratoare, ce sa fac? Pai si eu de ce sa fiu a treia?! Eu vreau sa fiu a doua. Numarati-va voi. An-tan-te-dize-mane-pe…Ahahaha, eu sunt a douaaaa!!! (Plansete.) Eu niciodata nu sunt al doilea!!!

Mai mergem mult? Aici suntem in Ghirlanda? E Irlanda in primul rand si nu, nu suntem in Irlanda, suntem in Tara Galilor. Ahahhaahhahaaaa, Tara Galilor, ahahahaha! (Se rade cam cinci minute cu lacrimi. Nu inteleg nici acum de ce.)

Aici unde suntem? Gloucester. Aici e Bigbenu’? Am zis ca ala e la Londra. Cand mergem la Londra?

Daca mai aud o miscare, va trimit in padure afara pe ploaie si vant. Chicoteli, rasete, liniste. Liniste. Dorm. Desfa o bere! Nu, desfa doua! Desfa-le pe toate, de fapt! Zbaaang. Bai, a cazut unu’ din pat, sper doar sa nu fie ala de deasupra, isi rupe oasele pana jos.

Dupa opt zile in cantonament, ne pregatim pentru si mai multe aplauze intr-un zbor cam lung si obositor. Ajunsi la Miorita noastra, iesim toti din aeroport si ne aprindem o mie de tigari. Doar asa ca sa le aratam noi lor ca noi fumam cand vrem, cum vrem si unde vrem. A’ dracu’ civilizati! Fluiera, mah, la un taxi, hai sa ne poarte pe linia de tramvai catre casa. Bine am revenit in tara tuturor posibilitatilor. Tara mea.

Leave a Reply