Pump it up!

Pump it up!Acum ceva vreme am scris despre Spinning aici. Dacă acum, după câteva ședințe, Fartlek Activio mi se pare joacă, excepție făcând durerea îngrozitoare la nivelul, mă scuzați, feselor, astăzi aș vrea, umil, să vă supun atenției celălalt tip de antrenament la care participăm “cu drag și voie bună” – Les Mills Body Pump.

Am lăsat primele ședințe să se așeze crezând ca e o greșeală sau că nu eram eu în perioada bună – nu, nu e nicio greșeală: e cel mai dificil antrenament la care am onoarea să particip. De bună voie și nesilită de nimeni, de altfel.

Cu ce se mănâncă, de fapt: îți găsești un loc ferit de văzul lumii, asta la prima ședință, pentru că o să fii de râsul audienței. Îți culegi un stepper de aerobic, îl setezi conform cu ce vezi la colegu’ de lângă, îți mai faci rost de o saltea specială, de o bară, de greutăți și cam atât. Ah, faci o cruce în cerul gurii. Temeinică. Cât despre greutăți: nu fi zmeu, ia-ți de mai multe feluri, așează-le lângă stepper, le vei mai schimba pe parcurs, în deplină armonie cu partea din trupul dionisiac pe care o vei lucra. Nu te da mare, nu fi cocoș, nu are rost. Nu te ajută cu nimic, ba chiar te va epuiza după primul sfert de oră. Și tu trebuie sa reziști acolo 60 de minute. Pe ceas.

Orele de Body Pump au fost aduse în RO de cei de la WorldClass, cu drepturi exclusive de folosință. În traducere liberă: ce vezi pe diferite site-uri din afară – asta se întâmplă și la ora la care vei participa tu. Nu, nu sunt mână în mână cu WC, nu le fac reclamă, doar încerc să îi fac curioși pe unii, poate vor urma și ei calea antrenamentelor în grup. Biblic vorbind.

Se lucrează tot corpul, se lucrează cu greutăți și cu greutatea propriului corp. Dacă până acum o fandare ți se părea floarea la ureche, o să descoperi că știi muuuult mai multe înjurături de neam decât credeai. Dacă până acum o flotare o făceai oricum, o să îți dorești să fi fost trimis la luptă în prima linie, decât să mai auzi o singură dată: “Lasă bara cu greutăți, treci la flotări! Hai, mai repede, hai!” Eu sunt de principiul: “Să facă mă-ta astea! Eu nu mă mai pot mișca de aici! Am o viață, am copii de crescut, am o vârstă, la mine nu țipă nimeni așa!” Timp în care zâmbesc tâmp și dau din cap că am înțeles și mă simt super bine.

Totuși, am reușit să ies pe propriile picioare de la orele de Body Pump. Tremurau. Picioarele. Ca să ajung la vestiare, trebuie să urc vreo douaj de trepte iar eu încerc să găsesc, matematic vorbind, o cale să ajung sus fără să fiu nevoită să urc pe picioarele-mi. Mâinile nu mă ascultă și cana de cafea o duc către ce cred eu că e gura cu o precizia unui elefant bătrân și plictisit.

Un astfel de antrenament, dimineața, în special, face minuni și vine cu un set de întrebări. Întrebări de tipul: cine naiba m-a pus să vin, de ce urlă ăsta și de ce se uită suspect la mine, de ce îmi cere să adaug greutăți când vede cu ochiul liber că mi s-au umflat ochii și îmi ies din capul meu propriu, de ce mă duc într-o parte când fac fandări, chiar nu pot sta și eu ca tipa din față, de ce îmi tremură mâinile, oare așa rău am transpirat peste tot, oare cine cântă piesa asta?

Antrenamentele Body Pump sunt excelente pentru fiecare bucățică de mușchi, știută sau neștiută, și, bineînțeles, ca orice tip de mișcare, pentru partea superioară de-i zice cap. După câteva căutări prin magicul internet, am ajuns la concluzia că vom rămâne la aceste două tipuri de antrenament cu profesor acreditat. Orele de tip yoga, pilates, aqua gym, nu vor să-mi capteze atenția încă. Poate și pentru că eu nu reușesc să stau într-un loc mai mult de câteva secunde, deci să mă pui să mențin o poziție timp de 45 de secunde mi se pare crâncen. :) Dar, cum o vorba din bătrâni zice never say never, vom vedea.

Până atunci, pump up your body, zic! Merită fiecare secundă.

One thought on “Pump it up!

Leave a Reply