Treij’sase

Treij’sase de ierni. Amu’ daca la primele totul era microscopic si simplu si cu tort facut in casa, de mama, iar copiii veneau sa ne uitam la Mihaela pe TVR, lucrurile au inaintat putin. M-am ferit sa scriu ca au evoluat.

M-a facut atenta o prietena ieri: bai, tu stii ca si anul trecut erai la fel? Replica asta luata ca atare pare chiar una buna. Ce-mi spunea, de fapt, era ca si anul trecut eram cu medicamentele in sacosa si sacosa in geanta, si geanta in….. Cu muci, tot ea mi-a zis ca erau verzi. Cred ca i-am lasat o impresie tare, tare aiurea daca isi aduce amintesi detaliile. Si zi asa, si anul trecut, pe vremea asta, tot medicamente, pastile, droguri, sex si rock’n’roll?

Treij’sase si ultimele trei zile am mancat ‘decat’ cate juma’ de supa pe zi, am lins la niste ceai, ca nu intra, mi-a crescut si mi-a scazut temperatura cu o rapiditate fantastica, am primit cele mai misto flori (virtuale si pipaibile totodata), am primit un tort de care nu am reusit sa ma bucur (nici asta nu intra), am cochetat nebun cu anii de demult si cu muzica lor (de la o varsta…ma’ntelegi), m-am hotarat ca tot nu o sa folosesc diacriticele pentru ca mi-ar fi greu sa le setez si sa le invat locul pe tastatura si o sa folosesc ‘decat’ mai des, pana va intra in DEX si vom fi toti salvati! Amen!

Treij’sase si o mie de ganduri si sentimente si trairi si nebunie si planuri si iar ganduri si vorbe si zambete si infectie in gat si culoare si frumos si nurofen si flori si alte flori si oameni si lamultean si am fost sunata de dimineata in continuu si iubesc tehnologia pentru asta.

Vazusem un film nu demult, nu neaparat bun dar in el se intregeau doua replici. Ce le facea misto era Mark Rylance si vocea aia a lui.

-Aren’t you worried?

-Would it help?

Si nicio replica nu mai era rostita dupa acel moment. Dialogul asta, sa-i spun asa, se repeta frecvent in film. Prima data am ras. Da, mah, asa e, la ce te ajuta? Si iar am ras. Ultima oara cand le-am auzit, la final, nu am mai ras. Le intelesesem intr-un final. Si de atunci incerc sa mi le repet ori de cate ori ceva musca din mine sa iasa afara, ori de cate ori verdele nu mi se pare verde.

Treij’sase si cate flori frumoase ca niste fecioare tinere si rumene in obraji am primit! Treij’sase si multe de zis, de facut, de impletit. Dar pe rand…pe rand…pe rand…incet…incet, da? Apoi unde alergam asa?

Hai, multean frumosi la toti care cum suntem. Fa sa fie bine. Ca e frumos si e cald cand e bine. Fa sa fie soare. Ca e frumos si e cald cand e soare. Fa sa fie zambet. Ca e frumos si e cald cand e zambet.

Gettin’ away with it all

 

Leave a Reply