Draga prietene..

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           …zambeste! E putin probabil sa nu gasesti cel putin un motiv pentru care sa ranjesti cu toti dintii, daca ii mai ai! BMW-ul alb e in fata portii? Frigiderul e plin cu salam de Sibiu? Moet-ul e la rece? Gagica e frumoasa? De 1 Mai faci gratar pe Valea Prahovei? Ti-au marit salariul cu 5%? Fiu’tu incepe scoala? Ponta nu e Presedintele Romaniei? Zambeste atunci! Tocmai ti-am dat cateva motive pentru care sa o faci!

…renunta la “Ba ma-ta-i mai nasoala!” Este foarte probabil ca ma-sa chiar sa fie nasoala, dar tu renunta la determinarea asta de care te-ai agatat ca o primata in a dezveli negrul altuia,  mascandu-l, astfel, pe al tau. Renunta la competitia asta tampita si continua care te oboseste teribil. Nu-i asa?

…condu cu minte si cuminte! Fii baiat destept, ia in serios reclamele cu “Ai o singura viata!” pentru ca, ce sa vezi, chiar asa e! Fii destept si ignora bipedul de langa tine care nu a avut o noapte prietenoasa si injura inca de la orele 7 ale diminetii. Orice FM poate ajuta teribil in situatiile astea. Sau stick-ul din dotare. Sau tu, care canti in masina, pentru tine, indiferent de ceilalti.

…nu injura la volan! Sau daca o faci, fa-o in versuri, in rime, in catrene. Fa-o in asa fel incat sa razi teribil auzindu-te si dandu-ti seama ca esti mai tare ca Moga! Replicile de genul “I hope you die!” atunci cand cel din fata ta nu porneste cu 10 secunde inainte de a se pune verde la semafor, nu isi au rostul si sunt proaste. Sau tu esti prost, cel mai probabil. Te grabesti? Trezeste-te mai devreme.

…trezeste-te pentru ziua asta! Nu baga capul in perna spunand la infinit “Azi e iar luni!”. Daca era Joi era mai bine? Cum asa? Misca-te pe muzica zilei de azi, mai da-o dracu’ pe cea de ieri si las-o pe cea de maine sa se nasca normal, si nu prin cezariana.

…fii prietenos, prietene! Nu apar bube si negi urati daca te bucuri pentru toti ai tai. In majoritatea cazurilor, nu se intampla nimic rau daca spui o vorba buna. Sifilisul nu se ia daca imbratisezi din suflet si feliciti tot de acolo. Fa-o acum si vei primi garantat un somn profund si linistit. Daca nu, va dam banii inapoi…ah…asta era din alt film.

…nu fi defensiv! Defensivitatea agresiva duce la orbire. Si daca nu duce, duce la imbatranirea prematura a tenului si la cicatrizarea oricarei urme de umanitate. Defensivitatea vine din frustrare. Ce, crezi ca nu ne-am prins? Ai doua zile de azi? Nu, asa e? Si atunci de ce o dai pe nimic si nimicuri? Hai fii baiat destept, nu degeaba ai terminat o generala, un liceu si o facultate, ba chiar doua. Nu degeaba citesti asta, aici, acum. Fii bun, nu costa nimic.

…nu te grabi! Naste sotia altuia dar copilul e al tau? Scad preturile la Hilfiger la Mall? Pluto e din nou recunoscuta ca planeta? Daca nu e nimic din toate astea, nu ai niciun motiv sa te grabesti. Sa ma calci pana in spatele genunchilor, sa ma claxonezi ca un analfabet care nu stie sa injure (vezi cateva paragrafe mai sus), sa mergi cu capul plecat inainte si sa gafai ca un bou in calduri fix in ceafa mea. Sezi domol, mah, ca nu e nimic care sa merite graba asta tampita in care intre propria usa de la apartament si monitorul de la birou nu ai mai vazut, simtit, ascultat, nimic altceva!

…asculta muzica buna, vezi filme misto, pleaca in locuri de vis si creste langa oameni buni! Scapa de surplus. Si zambeste! Hai, ce dracu, zambeste ca Azi e misto si e inca aici! Razi ca prostul, daca iti vine, molipseste-i pe ceilalti, fa-te de ras prin ras.

Ca m-am saturat de gri si ma sufoc de la atata rau! Vreau bun si mult si colorat! Asa cum e Azi, Acum! 🙂

 

Leave a Reply