Despre acest altfel “eu”

Despre acest altfel "eu"Asta e un blog post scris la persoana intai singular din mai multe motive: fie ma recunosc in unele cazuri si primul pas este recunoasterea si apoi vindecarea, ca dupa consumarea a zeci de cazane de alcool din pufoaica, fie vreau sa il citesti tu la persoana intai singular pentru a te recunoaste si tu si a te vindeca mai apoi, ca stiu ca te ascunzi pe aici pe undeva.  

Mi-a dat Primarul pista pentru biciclete pe Calea Victoriei asa ca sunt semi-zeu olimpic acum si ma pot p*sa pe orice sofer imputit care vrea sa faca stanga, deci imi calca putin pista mea pe care circul doar eu, deci il injur si il porcai luandu-ma clar fie de culoarea parului, fie de varsta lui fie de ma-sa. Doamne fereste sa fie o femeie, din analfabeta si c*rva nu o scot pret de zece minute.

Valabil si pentru cei care au tupeul sa iasa din curtea proprie pentru a ajunge in strada cu sens unic, astfel trecand pret de o secunda peste pista mea pentru biciclete pe care circul eu. Desi soferul asteapta in curtea lui pana se va putea porni inspre strada, fara a bloca pista mea, eu tot il voi injura de neam pentru ca, na…e pista mea si punct.

Pentru ca ma duc la sala, particip la triatloane, maratoane, cvasitloane, am dreptul si obligatia fie sa ma laud peste tot, thank God for Facebook, fie sa ma plang laudandu-ma despre cat “trag”, timp in care precizez clar si de cand “trag”, cate luni am in spate, cat am dat jos si cat de bine ma simt cu mine. Daca fac sport, orice sport, vreau sa o mentionez si in fata ta, si in a ta, si sa ti indes pe gat lucrul asta ca sa stii! Eu FAC SPORT, intelegi?! Tu nu faci desi ai atata timp liber. Si uita-te la tine: se vede ca nu faci.

Bineinteles: sunt ovolactopescarian. Si daca nici asta nu imi da un aer special, nu stiu ce mi-ar putea da! Si cand urc in metrou si ma uit in ochii tai, vreau sa vezi deja cat sunt eu de ovolacto, vreau sa simti si sa te simti si sa te intrebi:”dar oare eu as putea?!” Fereasca icoana bunului Arsenie de clipa in care voi deveni vegan total! Raw vegan! Atunci clar voi fi un Isus al propriului perete de Facebook pe care voi afisa noul meu stil de viata sanatos. A propos, care sunt noile trenduri in ale cancerului? De la ce anume te mai poti pricopsi cu el, ca nu mai sunt la curent cu cancanurile…

Sunt corporatist, nu zic nu, dar, scuza-ma, sunt altfel. Am preocupari misto si nisate, sculptez miniaturi in beton armat, impletesc lite de cupru, pictez pe caramizi de sticla, s.a.m.d. Imi place sa imi fac poze cand fac lucrurile astea. Imi fac pozele la 12 noaptea, dupa ce am avut o zi plina la birou, dupa ce m-am ingrijit temeinic de copil, dupa ce am dat doua ture prin piata, dupa ce am alergat 12 kilometri si am pus si de-o ciorba. Pentru ca eu pot ceea ce tu nu poti: sa fiu exceptionala!

Imi beau sucul in locuri selecte si prea putin frecventate. Nu ai auzit de ele. Pentru ca imi pute rau Centrul Vechi care e plin, da’ plin de cocalari, aleg terase ce colcaie de gandacei si limacsi, care nu au scaune confortabile ci doar niste lemne in care s-au batut niste cuie, ma simt ca un sclav in soarele puternic, dar sunt extrem de fericita ca, pe langa faptul ca merg la sala, sunt ovolacopescorawvegana, acum frecventez si locuri artistico-fantastice.

Cand merg la teatru sau la film, nu ma duc la Mall ca imi pute si Mallul. Sunt oameni prin Mall, ma intelegi?! Nu, eu gasesc cinematografe obscure unde daca e iarna, am mucii pana in buzunarele de la hanorac, iar daca e vara, mirosul de putrefactie si mucegai se agata de pantalonii barbatesti pe care ii port. Cu toate astea, cand ies de acolo, aerul semi-vegan si bine pompat la sala care imi iese prin cele doua nari e net superior aluia pe care il scoti tu pe urechi, bautorule de limonada in Centrul Vechi, vizionar de filme mainstream la Mall ce esti!

Sunt pro orice ai fi tu contra. Sunt contra orice ai fi tu pro. Daca tie iti place verdele, eu o sa atac cu galbenul murdar. Daca tu vorbesti despre Tarantino, o sa zambesc superior pentru ca esti ataaaat de necunoscator in ale cinematografiei. Daca imi vorbesti despre gay, voi contra-ataca cu lesbianismul. Daca iti bei Zaganu’ la terasa, te voi intreba daca ai baut vreodata Sierra Nevada Pale Ale. Doar asa ca sa ma intrebi ce e asta si sa imi dai ocazia sa iti povestesc de ultima mea calatorie in California. Daca mergi in Vama voi suspina mentionant in treacat de Corbu. Sau nici macar. Voi aduce in prim plan vreo plaja obscura, doi metri patrati, nisip pietros, dar un nume de care in mod cert habar nu aveai.

Pentru ca nu e de ajuns sa fac. De ajuns e atunci cand gasesc clipa potrivita care sa imi permita sa pun pe masa discutiilor ceea ce fac. Si fac altfel. Bineinteles.

Leave a Reply