Cu o bataie, toti suntem datori!

Ca sa incep sa scriu randurile ce vor urma a trebuit sa imi iau zenul si sa il mangai pe crestet putin. Zenul meu trecea prin niste zile proaste, extrem de proaste chiar.

Am vazut/citit acum cateva zile stirea asta si stiu de ce zenul meu nu putea sub nicio forma sa isi recapete si el, la randul lui, propriul zen.

Pentru ca nu e frumos sa vorbesti urat in spatiul public, asa cum nu e frumos nici sa clefai si nici sa scuipi seminte pe jos sau sa treci strada prin locuri nepermise, nu voi reproduce aici toate cuvintele pe care le-am rostit deja, in cerc restrans, la adresa acestei mizerii umane.

Urmaresc a nu stiu cata oara clipul respectiv si vreau sa precizez cateva lucruri, rapid asa, ca sa nu plictisim pe nimeni:

  • De ce #$%$ ma-sii nu a luat-o niciun tatic cu burta si cativa litri de bere la activ pe ziua respectiva la pumni si palme? Doar pentru ca suntem niste civilizati si nu e frumos ca la violenta sa raspunzi tot cu violenta? Ba s-avem pardon: fa-ma sa trec prin asa ceva si apoi lasa-ma sa aflu! Te rog. Si asta in conditiile in care nu am forta nici sa arunc mingea peste gardul vecinului.
  • De ce #$%$ ma-sii vaca, pardon, duduia cealalta, care apare in camera atunci cand nenorocita aia loveste copii, nu a zis nimic, nu a facut nimic? Aia cati ani de puscarie primeste? Niciunul? De ce? Ca era o simpla angajata careia ii era frica sa nu isi piarda job-ul? Ii doresc si ei o boala care ucide. Da’ lent si dureros asa.
  • De ce #$%$ ma-sii niciun parinte interogat nu stia, nu gandea si nu isi imagina ca acolo se intampla astfel de lucruri? De ce toti au parut initial ataaaat de mirati si erau vehement “porniti” impotriva reporterilor care le relatau faptele? “O cunosc pe doamna de patru ani de zile, nu este posibil, este cea mai buna doamna!” Pe modelul: “Domnule, era un baiat extraordinar, painea lu’ Al de Sus, dadea buna ziua mereu, nu stiu cum a reusit sa bage cutitul in fra-su’ de douazeci de ori!”
  • De ce #$%$ ma-sii nimeni nu verifica acreditarea gradinitelor, scolilor, institutiilor de invatamant?
  • De ce #$%$ ma-sii nu se cere/face un profil psihologic acestor mizerii inainte de a intra in “business”-ul asta. Pentru ca, pentru o mare parte din ele, e doar un business. Bun, de altfel.
  • De ce #$%$ ma-sii unii parinti si-au retras plangerile mai apoi? Suferiti de retard activ, scuzati-ma ca intreb?! Va e frica? Frica le-a fost acelor copii in fiecare zi, in timp ce voi va fumati cafeaua lent, la corporatie.
  • De ce #$%$ ma-sii parintii ai caror copii veneau acasa si manifestau un comportament “ciudat”, asa cum se exprima chiar ei, nu si-au pus o miiiica intrebare de tipul “Ba, ce rahat are asta micu’ de-i asa nervos/posomorat/isi bate ursuletii de plus/nu se mai spala corect pe dinti s.a.m.d.?” Pentru ca nu prea avem timp, asa e? Pentru ca viata e destul de plina, ziua la fel, si oricum ala micu’ trebuie dus undeva dimineata ca si noi avem “treburile” noastre.

Care este motivul pentru care tie, adult, parinte iubitor, iti este FRICA? Frica de adevar, frica de o relatie normala cu propriul copil, frica de a manifesta interes, frica de a trai, frica de a lua atitudine, frica de a fi om?

Cat despre mizeria aia de om, ii doresc ani buni. Ani buni si violuri colective acolo unde va ajunge. Doamne ajuta!

Imaginea unei campanii impotriva abuzurilor asupra copiilor
Imaginea unei campanii in derulare impotriva abuzurilor asupra copiilor

 

 

Leave a Reply