Ce faci daca

 

Ce faci daca ai ramas fara job, ti-ai dat demisia, te-au dat afara si lacrimile curg? Ce faci daca fiecare Luni a ultimilor ani te-a prins in acelasi loc, fumand aceeasi tigara langa aceiasi oameni cu aceleasi glume si acum, deodata, vine o Luni care te surprinde, nebuna, inca in pat la ora 8 am? Ce faci daca erai un rutinos impins de inertie si deodata te-ai trezit?

Ce faci daca
Ce faci daca

Suna ACUM la numarul afisat pe ecran si primesti nu unul ci doua volume din best-seller-ul….

NU! Inceteaza!

Ai mai multe variante:

– Te trezesti tarziu, al dracu de tarziu, si iti faci o cafea la ibric. Pentru ca aparatul de cafea dajtept de la birou e “so last year”.

– Dupa ce ai baut-o pe prima, mai bei una, doar asa, la misto, ca sa arati ca nu-ti pasa si, in plus, o bei pe banii tai, da?!

– Faci dusuri lungi si speli chiar si acele parti ale corpului pe care, din graba, le neglijai constant.

– Incepi sa “bagi” si tu ceva in tine la micul dejun. Ba chiar te dedai la avocado, fresh de citrice, ricotta si altele asemenea, postand, bineinteles, poze pe retelele de socializare ca sa stie lumea ca ai grija de tine acum.

– Check facebook.

– Iesi la cafea. Da, poate fi si a treia sau a patra, nu are importanta atata vreme cat tu te simti ok si asta iti da un sentiment de “fuck it, i’m on my own now”.

– Te intalnesti cu mana aia de oameni care, la fel ca tine, dar din diverse motive, nu s-au incorporat si au tot timpul din lume. Revezi oameni frumosi la suflet si spargi putin din cotidian cu varii discutii lungi care fac bine dupa dusul lung de dimineata.

– Faci o ciorba. Sau cumperi de la supermarket ceva deja pregatit pe care sa il introduci in cuptorul cu microunde si …gata! Ai mancat si azi!

– Check facebook.

– Mergi la un mani, pedi, de data asta indiferent de ora si fara sa mai agati o minciuna de birou cum ca ai o problema personala urgenta si lipsesi si tu doua ore.

– Iti reamintesti ca ai copil, copii, iubit, nevasta, amant, concubina, frati si surori. Si daca nu le ai inca, poate ca acum ai timp sa ti le “prepari” in tihna.

– Check facebook.

– Gradinaresti mult si zilnic, de fapt sperii florile cu grija ta. Citesti mult si zilnic, te dor incheieturile mainilor si iti plang ochii de la atata carte. Vorbesti singur mult si zilnic, vorbesti despre orice pentru ca Celalalt e bun si bland si te asculta. Scrii mult si zilnic, dar inca dai pe curat cu retinere si cu frica. Te autosesizezi si incepi sa dai pe curat cam tot ce crezi si simti. Ca doar de aia scrii.

Ai ramas fara job, ti-ai dat demisia, te-au dat afara? Cu atat mai bine. Florile, cartile, prietenii, soarele de dupa amiaza si cafelele la ibric te asteptau intr-o imbratisare. La fel si un paharel cuminte cu vin.

 

Leave a Reply